Inwoners van de dorpen waar de stichting actief is zijn arm. Door het jaar heen hebben ze ternauwernood genoeg eten. Het klimaat is heet en droog en er kan maar één keer per jaar, na de regentijd geoogst worden.

Een heel jaar lang 1 maaltijd per dag op school

In veel Afrikaanse landen krijgen kinderen te weinig en te eenzijdig eten. Vaak komen de kinderen op school zonder dat ze gegeten hebben en tussen de middag wordt er geen eten verstrekt. Als ze ’s avonds thuis komen moeten ze nog maar afwachten of er iets in de pan zit.

Secteur10 verstrekt dagelijks een kom met rijst en bonen met 5 gram spirulina er doorheen gemengd aan schoolkinderen in de dorpen waar de stichting actief is. Het eten voorziet duidelijk in een behoefte. Veel kinderen krijgen maar één keer per dag te eten, meestal bestaande uit weinig voedzame meelproducten. Deze extra maaltijd met spirulina is dus bijzonder welkom! Daarnaast wordt aan andere schooltjes in de omgeving de overige spirulina verstrekt die we produceren.

» HELP 1 KIND HET SCHOOLJAAR DOOR

Voor een bedrag van slechts € 35,-  per jaar heeft een schoolkind een heel jaar dagelijks een maaltijd op school van rijst en spirulina. Ook is het een stimulans voor de ouders om hun kinderen naar school te sturen.

Op de foto’s is te zien hoe het eten wordt bereid, er kommetjes gevuld worden waarbij de spirulina wordt toegevoegd, en kinderen lekker aan het eten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.