Bezoek aan ons project in Burkina Faso in oktober 2015

geplaatst in: Nieuws | 0

In oktober hebben we ons project in Ouahigouya wederom bezocht. Door een poging tot een staatsgreep in september was het land behoorlijk ontregeld. Hierdoor konden geen grondstoffen worden aangevoerd en was onze kwekerij helaas (tijdelijk) uit bedrijf. Gelukkig hadden we nog voldoende op voorraad en kon de verstrekking van de spirulina aan school-kinderen gewoon doorgaan (het zijn al tegen de 300 kinderen!).

secteur10 au Burkina Faso en octobre 2015

De kwekerij is inmiddels weer volop in bedrijf. En in Burkina Faso zelf hebben sinds lange tijd weer echte democratische verkiezingen plaatsgevonden. Er is eindelijk een nieuwe president die het vertrouwen van de bevolking geniet. Op de foto’s onze ‘kokkin’, een moeder die dagelijks de rijst kookt en spirulina uitdeelt. Schoolgaande kinderen krijgen dagelijks rijst met een schepje spirulina.

spirulina op school secteur10

Daarnaast hebben we onze tijd aldaar gebruikt om een aantal formaliteiten rond de stichting op orde te krijgen. Zo hebben we geregeld dat onze twee ‘vaste’ werknemers nu een officieel arbeidscontract hebben. Ook hebben we afspraken gemaakt met de ‘Caisse Nationale de Sécurité Sociale’, zeg maar de sociale verzekeringsbank, omtrent de afdracht van sociale premies. Dat viel nog niet mee en heeft ons veel gesprekken en tijd gekost. Op de foto Saïdou en Syreh die samen met Jet hun arbeidscontract tekenen.

arbeidscontract tekenen secteur10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.