De status in Kenia

geplaatst in: Nieuws | 0

In Kenia zijn in april ook de scholen gesloten en deze zijn zelfs tot begin januari dicht. Dit was flink balen want met 2 basisscholen voor arme kinderen, die op particulier initiatief tot stand zijn gekomen, hadden wij begin van dit jaar afspraken gemaakt om dagelijks aan 800 kinderen een portie spirulina te gaan verstrekken.

Ook loopt er een initiatief om in een tehuis aan ondervoede kinderen spirulina te gaan verstrekken. We hopen in januari 2021 naar Kenia te kunnen afreizen om alsnog aan deze initiatieven opvolging te geven. Hierover in een volgende nieuwsbrief meer.

De kwekerij in Kenia loopt goed, de 4 (grote) bassins zijn volop in bedrijf en er is een grote voorraad spirulina opgebouwd. Op de foto is Philip aan het oogsten.

Spirulina is goed houdbaar, dus als de scholen weer opengaan, kunnen we volgend jaar de opgebouwde voorraad alsnog aan de scholen gaan verstrekken.

Verder verkopen we een deel van de geproduceerde spirulina in Kenia zelf. Een tussenpersoon koopt onze spirulina op en verkoopt het door binnen Kenia: in dit land is een rijkere middenklasse die zich de aanschaf van spirulina kan veroorloven.

Dit is voor onze kwekerij aldaar een belangrijke inkomstenbron. Meer dan de helft van de financiering van ons project in Kenia, is uit de verkoop afkomstig. Hiermee ontwikkelt ons project zich steeds meer tot een social business!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.