Het verhaal van Saidou Madi – Deel 2

geplaatst in: Nieuws | 0

In een vorige artikel hebben we bericht over Celine. Zij is een vrouw uit Ouahigouya zelf, die een dagopvang heeft opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zij doet dit zelf en volledig vrijwillig. Als Secteur10 sponsoren we haar initiatief.

In Burkina is geen opvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij leven thuis en vormen daarmee wel onderdeel van de familie, maar worden verder op geen enkele manier gestimuleerd. Vaak zijn ze daarmee ook een last voor de familie. Er is geen opvang en er is geen begeleiding.

Eén van de mensen die ze opvangt is Saidou Madi. Deze verstandelijk beperkte jongen kan niet lopen en moet daarom bij zijn moeder blijven. Hierdoor kan zijn moeder niet werken en zijn vader is een jaar geleden gestorven. Verder is er geen familie.

Saidou Madi troffen we verleden keer zwaar ziek en ondervoed aan. We hebben hem toen op laten nemen in het ziekenhuis.

Het gaat inmiddels beter met Saidou, maar hij is helaas nog niet hersteld. Door ontstekingen aan zijn been kan hij nog steeds weinig bewegen.

Secteur10 betaalt de ziekenhuisrekening (10 euro per week) en wanneer hij beter is kan hij worden opgevangen in het dagverblijf van Madame Celine. Hij moet nog regelmatig naar het ziekenhuis en krijgt af en toe thuiszorg.

Zijn moeder is door de opvang straks in het dagverblijf van Madame Celine weer in staat om buiten de deur te werken. Op de foto Saidou Madi op bed tijdens de controle in het ziekenhuis met een verpleger. Goed zichtbaar is de ontsteking op zijn been.

saidou-madi1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.