Het verhaal van Saidou Madi

geplaatst in: Nieuws | 0

Saidou is een verstandelijk beperkte jongen die met zijn moeder in Ouhigouya, Burkina Faso woont. Saidou kan niet meer lopen daarom moet zijn moeder bij hem blijven en kan dus niet werken. Zijn vader is een jaar geleden gestorven. We troffen Saidou thuis half liggend op de grond,broodmager, onder de vliegen en kreunend. Het stonk verschrikkelijk. Hij had enorme open decubiteswonden op zijn heupen, billen en rug.

Saidou moet helse pijn hebben gehad. We hebben direct dokter Zala, een arts die in zijn hospitaal de meest noodlijdende mensen helpt, gebeld voor een ambulance.

Saidou is nu al 6 weken met zijn moeder in het ziekenhuis en knapt langzaam op. Wij betalen de ziekenhuisrekening (10 euro per week) en wanneer hij beter is zorgen we er voor dat vervoer naar het dagverblijf van Madame Celine betaald wordt ( 75 cent per dag). Dan kan moeder weer gaan werken via een microkrediet en eten kopen.

Op de eerste foto zit hij samen met zijn moeder op het ziekenhuisbed. Op de tweede foto ze je Saidou zoals we hem aantroffen.

Help ons mensen met een beperking zoals Saidou in Burkina Faso helpen! Zie ons project ‘Dagverblijf Madame Celine’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.