Nieuwe microkredieten in Burkina

geplaatst in: Nieuws | 0

Er zijn inmiddels circa 100 microkredieten verstrekt aan de vrouwen in de wijk secteur 10 in Burkina Faso.

Vrijwel alle kredieten worden netjes terug betaald. Bij enkele vrouwen waren er wat problemen maar die zijn tijdens ons laatste bezoek in oktober besproken en opgelost. Er is ook een bestuurswisseling geweest in het vrouwencomité wegens het niet goed functioneren van 1 van de leden.

In een vergadering met vrijwel alle vrouwen hebben we besloten dat van de terugbetaalde microkredieten weer nieuwe kredieten verleend kunnen worden, ook aan vrouwen die al een krediet hebben gehad. Dit geeft de mogelijkheid om nieuwe investeringen te doen en daadwerkelijk verder te komen.

Dit betekent dat wij geen sponsors voor nieuwe kredieten voor de vrouwen in Secteur 10 meer werven. Wel zijn er nog 12 moeders van verstandelijk beperkte kinderen die nog graag een krediet willen. In oktober hebben we 3 kredieten kunnen verlenen. Ook zijn we afgelopen keer benaderd door een groep mannen en vrouwen uit secteur 10 met een lichamelijke beperking.Zij hebben zich aaneengesloten om samen te werken. Het betreft circa 10 gezinnen en wij hebben hen 5 kredieten verleend (zie de foto hieronder). Wanneer de terugbetaling goed verloopt willen we dat in 2015 weer doen.

Jet en maria secteur 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.