Project Kenia: de kwekerij

geplaatst in: Nieuws | 0
Hassan en Philip

De kwekerij in Kenia ligt er prachtig bij. Er zijn maar liefst vier grote spirulinabakken die nu goed draaien. Er zijn veel aanvangsproblemen geweest voordat we konden oogsten, maar inmiddels is het hele proces onder controle.
In verband met de regentijd, hebben we dit jaar twee spirulina bakken overkapt.
Ook zijn er wat personele wisselingen geweest, maar hebben we inmiddels een vaste ploeg, die als team de hele kwekerij draaiende houden.

Op de foto Hassan en Philippe, die er vanaf het begin bij waren, aan het oogsten. Zij nemen hun werk zeer serieus, zijn heel precies en hygiënisch bij het oogsten en verwerken van de spirulina. Wat ook opvalt is dat ze de kwekerij geen moment alleen laten. Niemand gaat weg zonder dat één van de anderen op de kwekerij blijft.

Sinds begin 2019 hebben we een social business opgericht en kunt u onze Spirulina uit Kenya bestellen op onze webshop : www.fairmadespirulina.nl

In Kenia kan je geen spirulina aan scholen en ziekenhuizen van de overheid geven, zonder dat je formeel bent geregistreerd als NGO in Kenia zelf. En dit heb je in Kenia niet zomaar geregeld.
Er moet een bestuur worden opgericht waarin ook een Keniaan zitting heeft en je moet een (bureaucratische) aanvraagprocedure doorlopen.
Dit kost tijd en geld en is af en toe behoorlijk frustrerend. Maar het gaat wel lukken en hopelijk hebben we eind van dit jaar een formele goedkeuring als NGO in Kenia.

In de tussentijd hebben we wel veel contacten gelegd met ziekenhuizen en scholen, maar in afwachting van de goedkeuring als NGO mogen zij geen spirulina aannemen.

Wel zijn er initiatieven met particulieren NGO’s die wel graag onze spirulina ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.