Vaak zijn vrouwen in Afrikaanse landen verantwoordelijk voor het gezin. Maar meestal hebben ze geen of een zeer beperkt inkomen. Er is wel veel ondernemerschap, alleen het benodigde startkapitaal om iets op te zetten ontbreekt.

Door het verstrekken van microkredieten van € 40,- aan vrouwen willen we het ondernemerschap stimuleren. Dit helpt hen om in het levensonderhoud van hun gezin voorzien.

Hoe werkt het?

Vrouwen kunnen zelf een idee indienen voor het microkrediet bij het vrouwencomité uit de wijk. Dit comité bestaat uit 4 vrouwen. Zij beoordelen de aanvragen, bespreken de terugbetalingsregeling en beheren de financiën. Zij hebben en beheren hiertoe een eigen bankrekening.

De terugbetaalde kredieten zullen worden gebruikt voor nieuwe microkredieten.

» Bijdrage leveren aan microkrediet

Resultaten tot nu toe

Op de foto’s staan een aantal vrouwen die reeds een microkrediet hebben ontvangen met een foto van de Nederlandse donateur.

Vrouwencomité

Het idee van de microkredieten is afkomstig van het vrouwencomité zelf en samen met hen uitgewerkt. Dit gebeurt op zijn Afrikaans, grote vergaderingen, waarbij wij en het vrouwencomité overleggen, omringd door tientallen andere vrouwen en vele kinderen. Deze bijeenkomsten kunnen uren duren maar uiteindelijk worden er wel afspraken gemaakt waar iedereen achter staat.

De vrouwelijke ondernemers

Meer dan 100 vrouwen hebben tot en met 2014 een microkrediet van 40 € ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.