madame-celine

In Burkina is geen opvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij leven thuis en zijn daarmee wel onderdeel van de familie, maar worden verder op geen enkele manier gestimuleerd. Vaak zijn ze daardoor ook een last voor de familie. In meer traditionele gemeenschappen wordt zelfs gedacht dat een verstandelijke beperking wordt veroorzaakt door een boze geest of anderszins. Mensen met een verstandelijke beperking worden dan ook vaak gemeden.

Celine, een vrouw uit Ouahigouya, heeft zelf een dagopvang opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij doet dit volledig vrijwillig. Ze heeft een ruimte gehuurd waarin overdag mensen met een beperking kunnen verblijven. Er zijn activiteiten die ze kunnen doen (werken aan een weefgetouw, het maken van sieraden e.d.), er is begeleiding, en er is dagelijks een maaltijd (uiteraard met spirulina). De mensen die in de dagopvang werkzaam zijn krijgen wel betaald.

Wij hebben besloten om het initiatief van Celine financieel te ondersteunen. Zodat ze enerzijds in staat is om aan meer mensen met een verstandelijke beperking opvang te bieden en, anderzijds, om het niveau van de voorzieningen en de begeleiding naar een hoger niveau te tillen.

”>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.