Schoolkinderen krijgen spirulina!

geplaatst in: Nieuws | 0

Vanaf begin november krijgen 140 schoolkinderen van Secteur10 dagelijks een kom met rijst en bonen met 5 gram spirulina er door gemengd. Bij het schooltje wordt nog een keuken door de inwoners van Secteur10 gebouwd, waarbij onze stichting de bouwmaterialen voor de keuken en de pannen betaald. Om niet te hoeven wachten tot de keuken af is, heeft een inwoner zijn erf beschikbaar gesteld zodat we alvast konden beginnen.

Het eten voorziet duidelijk in een behoefte. Veel kinderen krijgen maar één keer per dag te eten, meestal bestaande uit weinig voedzame meelproducten. Deze extra maaltijd met spirulina is dus bijzonder welkom!

Op dit moment hebben we nog te weinig sponsoren om de kinderen ook na volgend voorjaar een maaltijd te blijven verstrekken. Voor Eur 30,- per jaar krijgt een kind een heel jaar lang elke dag een maaltijd op school! Op dit moment hebben we 60 donoren, maar we hebben er 140 nodig. Donaties zijn van harte welkom!

Op de foto’s zie jij achteréénvolgens het eten bereid worden, de 140 kommetjes gevuld worden waarbij de spirulina wordt toegevoegd, en kinderen lekker aan het eten.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.