Start in Kenia

geplaatst in: Nieuws | 0

Na maanden van e-mail contact met de makelaar over landgrenzen, bomen en huisjes zijn eind november Jet, Piet, Coen en Marlot naar Kenia gereisd om een stuk land in het dorpje Muhaka in het zuiden van Kenia te kopen. Het doel is om hier, net als in Burkina Faso, een spirulina kwekerij, te starten.

Door de “chief” van het dorp werden we warm onthaald. Het bleek echter nog een hele klus om de juiste landgrenzen te bepalen want iedereen had daar zijn mening over (zie foto’s).

Samen met de buren, de eigenaren, een privé landmeter, een landmeter van de overheid, onze advocaat, de makelaars en een stuk of tien kinderen slaagde we erin om 1,5 hectare af te zetten waarmee iedereen tevreden was. De voorlopige koopovereenkomst kon worden getekend. 

secteur10 kenya

Het project zal worden geleid door een Keniaan genaamd Kibali.

Hij is afgelopen zomer voor 4 maanden naar Hyères in  Zuid Frankrijk gekomen waar hij bij Jet en Piet heeft geleerd om spirulina te kweken.

Kibali heeft in Nairobi milieukunde gestudeerd en is zeer gemotiveerd om met onze hulp een spirulinakwekerij in Kenia op te zetten.

piet en kibali in kenia

Coen en Marlot  zouden als vrijwilligers tenminste een half jaar in Kenia blijven om samen met Kibali de kwekerij te gaan realiseren. Helaas zijn zij in december betrokken geraakt bij een auto ongeluk waardoor ze gedwongen werden om terug te gaan naar Frankrijk om te revalideren.

Als alles goed gaat zullen zij in augustus teruggaan. We willen beginnen met twee ronde spirulina bakken met daar tussen een huisje voor het oogsten. Wanneer de productie goed loopt kunnen er volgend jaar nog twee bakken bijgebouwd worden.  

Secteur10 in kenya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.