De vrijwilligers 

jetJet van Winsen is mede-eigenaar van Force de Fleurs waarvoor ze de financiën regelt. Als moeder van 5 kinderen kan ze er niet tegen als kinderen in armoede leven en wil daar zelf actief wat aan doen. Net als haar zus Maria heeft Jet als passie om mensen in Afrika te helpen bij het ontwikkelen van een betere leefomgeving.

pietPiet van Winsen woont met zijn gezin in Zuid-Frankrijk waar hij onder andere pioenrozen en tulpen teelt met zijn bedrijf Force de Fleurs. In 2006 kwam hij in aanraking met spirulina en sindsdien kweekt hij deze algen in de zomer, wanneer het warm genoeg is. Piet gelooft dat spirulina een antwoord is op het voedselprobleem in de wereld.

maria

Maria Salman werkt met verstandelijk gehandicapten in een zorginstelling in Nederland. Maria kan niet tegen sociaal onrecht en wil mensen met een achterstandspositie helpen om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daarom is ze nu ook vrijwilliger voor onze stichting.

robRob Salman is Manager Human Resources bij een Europees consultancy en engineering bedrijf. Volgens Rob zou iedere mens de kans moeten hebben om zich te ontwikkelen en vindt hij dat mensen, in het rijke westen, de verplichting hebben om daarbij te helpen.

petrustPetrus Burghouwt heeft als zelfstandig ondernemer gewerkt in de uitzendbranche. Later is hij biologische groenten gaan kweken in Zuid-Frankrijk waar hij vandaag de dag nog steeds woont. Petrus gelooft in de kracht van spirulina en is actief betrokken bij de projecten in Burkina Faso. Op grond van zijn leeftijd heeft hij daar veel gezag.

daanDaan van Winsen gelooft net als zijn vader in de kracht van spirulina en heeft als ambitie om wereldwijd spirulinakwekerijen op te zetten in ontwikkelingslanden. In 2010 en 2011 heeft hij 2 keer 5 maanden in Burkina Faso gewoond om de kwekerij op te starten. Jaarlijks bezoekt hij de kwekerij om te kijken hoe het er voorstaat. In 2012 is hij terug naar Nederland verhuisd en werkt daar als hovenier in een klein bedrijf.

catCat van Winsen is verantwoordelijk voor de communicatie en promotie van Secteur10. Als dochter van Jet en Piet heeft ze veel affiniteit met Afrika en is ze al meerdere keren mee geweest naar Burkina Faso en Kenia. Samen met Piet heeft ze in 2014 de Kilimanjaro beklommen om geld in te zamelen voor de stichting. In het dagelijks leven is ze werkzaam als marketing director bij een internetbedrijf in Toulon.

coenCoen van Winsen heeft een passie voor bouwen en werkt als voorman in een middelgroot bouwbedrijf in Nederland. Naast de bouw houdt hij van reizen en gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Sinds 2014 is hij actief betrokken bij Secteur10 waarbij hij de bouw van de spirulinakwekerij in Kenia voor zijn rekening neemt.

lotMarlot Lamers heeft tijdens haar studies Antropologie en Economie veel te maken gehad met ontwikkelingsvraagstukken en is erg geïnteresseerd in de werking van microkredieten. In 2014 is ze samen met haar vriend Coen begonnen aan de opbouw van de spirulinakwekerij in Kenia waarbij ze zich met name focust op de fondsenwerving.

 

Lokale medewerkers in Burkina Faso

Saïdou is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij Secteur10. Hij is de bedrijfsleider van de spirulinakwekerij in Burkina Faso en regelt alle administratieve zaken van de projecten van Secteur10 ter plaatse. Daarnaast is hij het klankbord voor de stichting over de voortgang van de verschillende projecten.

Siree is vanaf de eerste steen de persoon die zich bezig houdt met alle bouwwerkzaamheden. Sinds de kwekerij geopend is, is Siree 24/24 aanwezig, overdag zorgt hij voor onderhoud en diverse klussen en s’nachts is hij bewaker.

Lokale medewerkers in Kenia 

Kibele heeft een passie voor landbouw en dan met name spirulina en permacultuur. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van de lokale NGO en zal als bedrijfsleider aan de slag gaan wanner de kwekerij klaar is voor productie. In 2014 heeft hij stage gelopen bij de spirulinakwekerij van Jet en Piet waarbij hij veel kennis heeft opgedaan over het kweken van spirulina.

Van links naar rechts Mamadou, Saïdou, Maria, Petrus, Piet, Jet, Rob en Daan.

 1. Anton van Kooten

  Beste mensen,
  Ik sponsor jullie activiteiten al lang maar krijg geen nieuwsbrieven per mail.
  Terwijl mij Stichting ( die jullie nog heel veel jaren wil blijven ondersteunen) eigenlijk als voorwaarde stelt dat er een jaarlijkse financiële rapportage beschikbaar is.
  Maar ik ken de familie iets beter en blijf dus nog wel aan de gang.
  Kreeg vorige maand toevallig een MMS van Jet onder ogen ( ik kijk er bijna nooit op Messinger )
  En ben nu maar even weer zelf op zoek gegaan op de website
  Blijf graag op de hoogte van jullie mooie werk
  Met een hartelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.