Op weg naar social business

geplaatst in: Nieuws | 0

Ons ideaal is om spirulina als hoogwaardig voedingsmiddel binnen Afrika te verspreiden. We geven het op dit moment gratis weg aan kinderen en arme mensen die het zich niet kunnen veroorloven.

Dit financieren we tot op heden met geld van Nederlandse en Franse donateurs. Daarmee is het voortbestaan van het project en de kwekerij afhankelijk van liefdadigheid.

Voor de opstart heel goed, maar wel kwetsbaar. Als wij er mee stoppen dan is het afgelopen. Om deze reden willen we proberen om een deel van de spirulina oogst lokaal te gaan verkopen.

Door de tweede spirulinabak produceren we nu meer dan voor de kinderen in de directe omgeving nodig is. De opbrengst van de verkoop kan gebruikt worden om de kwekerij draaiende te houden waarbij een deel van de spirulina weggegeven blijft worden aan kinderen en arme mensen. Hiermee kan ons initiatief in Burkina Faso een echte social business worden.
We zijn in contact gekomen met een commerciële man die mogelijkheden ziet om spirulina voor ons te verkopen. Voorlopig koopt hij voor 300 € per maand aan spirulina en verkoopt dat in steden aan de meer welgestelden en organisaties die ervoor willen betalen. Nog lang niet genoeg, maar wel een start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.